رفع موانع تولید برای توسعه صنایع غذایی

رفع موانع تولید برای توسعه صنایع غذایی

رفع موانع تولید برای توسعه صنایع غذایی 700 260 anjoman fbia

رفع موانع تولید برای توسعه صنایع غذایی

رفع موانع تولید برای توسعه اقتصاد کشور

به منظور شناسایی و رفع مشکلات صنعت غذایی کشور، نخستین نشست تخصصی کارگروه انجمن های صنایع غذایی و کشاورزی با حضور مسئولان سازمان ملی استاندارد ایران در این سازمان برگزار شد.

صبح روز دوشنبه ۲۰ خردادماه، فرزانه انصاری سرپرست پژوهشگاه استاندارد، کیفیت و ایمنی مواد غذایی را مهمترین دغدغه سازمان ملی استاندارد ایران دانست و گفت: از ۳۴ هزار استاندارد ملی تدوین شده در کشور، بیشترین استانداردهای تدوین شده ( حدود ۴۲۰۰ استاندارد) به صنایع غذایی اختصاص دارد.

وی حضور مشارکت صاحبنظران و متخصصان این صنعت را در تدوین استانداردهای صنایع غذایی برای توسعه صادرات ضروری دانست و گفت: مشارکت صاحبان صنایع می تواند در تنظیم مقررات فنی تاثیر گذار باشد، چرا که این مقررات برای صادرات محصولات یک رکن اساسی است.

انصاری با اشاره به تحریم های ناعادلانه علیه کشور جمهوری اسلامی ایران و تاثیر آن در صنایع مختلف کشور گفت: سازمان ملی استاندارد ایران برای حمایت از صنعت کشور، بسته های حمایتی را تنظیم و ارایه کرده تا تولیدکنندگان با کمترین چالش در زمینه استاندارد مواجه شوند.

سرپرست پژوهشگاه استاندارد در همین زمینه ادامه داد: ارایه تسهیلات به منظور سهولت در شروع کسب و کار برای تولیدات داخلی و تأمین مواد اولیه از طریق واردات و بهبود تجارت برون مرزی، استفاده از آزمایشگاه های تایید صلاحیت شده و شبکه ملی آزمایشگاهی کشور برای صدور گواهی انطباق کالا برای مواد اولیه و حد واسط، کاهش موازی کاری ، بهبود شرایط صادرات را بخشی از حمایت های ترسیم شده برای صنایع مختلف از جمله صنعت غذایی کشور اعلام کرد.

انصاری با اشاره به اهمیت موضوع صادرات و حمایت سازمان ملی استاندارد ایران از روند توسعه صادراتی کشور اظهار داشت: پیش از این صادرات فقط در صورت انطباق با استاندارد ملی انجام می گرفت در حالیکه با ارایه بسته حمایتی، صادرات در صورت انطباق با استانداردهای ملی مورد قبول کشورهای هدف و با مشخصات فنی مورد قبول طرفین انجام می شود.

سرپرست پژوهشگاه استاندارد به اقدامات بین المللی این سازمان در زمینه صنایع غذایی نیز اشاره کرد و افزود: با حضور فعال سازمان ملی استاندارد ایران در مجامع بین المللی نتایج ارزنده ای در زمینه حلال ، تدوین استانداردهای بین المللی دوغ، زرشک و زعفران به نام جمهوری اسلامی ایران ثبت شده است.

انصاری، عدم آشنایی برخی از اعضای صنایع با مقررات فنی را عاملی برای کاهش روند فعالیت های تجاری برشمرد و افزود: این سازمان آمادگی دارد دوره های آموزشی را برای علاقه مندان به مقررات و قوانین فنی استاندارد برگزار کند.

در این نشست مریم قبادی دانا از پژوهشگاه استاندارد، هادی خوشحال از دفتر نظارت بر صنایع غذایی، کشاورزی و حلال، فرحناز قلاسی از دفتر تدوین و فرنگیس خدادادی از دفتر ارزیابی کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی پاسخگوی سئوالات مطرح شده در حوزه های تخصصی بودند.

در پایان این نشست کانون انجمن صنایع غذایی به عنوان نماینده بخش خصوصی برای ادامه همکاری با مسئولان سازمان ملی استاندارد ایران انتخاب و معرفی شد.

 

اخبار مرتبط:

ارسال پاسخ

Please Enter Your Email

برای ارسال آخرین خبرهای سایت لطفا ایمیل خود را وارد کنید