نشست انجمن با مدیر کل فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو

نشست انجمن با مدیر کل فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو + گزارش تصویری

نشست انجمن با مدیر کل فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو + گزارش تصویری 700 260 anjoman fbia

تولید در اقتصاد ایران به شدت به واردات کالاهای واسطه‌ای و مواد اولیه وابسته است. یکی از مهم‌ترین عواملی را که می‌تواند زمینه توسعه رقابت‌پذیری صنایع غذایی در ایران را فراهم کند، دسترسی به مواد اولیه باکیفیت و قیمت مناسب می باشد. صنایع تبدیلی و غذایی ایران از این نظر دچار مشکل است. اگر واحدهای تولیدی ما نتوانند مواد اولیه خود را تأمین کنند، چرخه اقتصاد کشور دچار مشکلات بزرگ‌تری خواهد شد. همه واحدهای تولیدی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با مشکل تأمین مواد اولیه روبه‌رو هستند. این در حالی است که مشکلات اخیر کشور به گونه‌ای بوده اند که واحدهای تولیدی داخل در تأمین مواد اولیه خود با مشکل جدی مواجه شده‌اند و با ادامه این روند شاهد تعطیلی واحدهای تولیدی و از دست رفتن اشتغال ایجاد شده در این حوزه و دیگر حوزه های فعالان اقتصادی کشور خواهیم بود.

در همین راستا هیئت مدیره انجمن واردکنندگان موادغذایی و آشامیدنی جهت رفع مشکلات روزافزون در روند فعالیت این سربازان اقتصادی کشور برای افراشته نگاه داشتن پرچم اقتصادی کشورمان، پس از برگزاری جلسات تخصصی با اعضای خود و گردآوری تمام موارد ارسالی از ایشان و همچنین متخصیصن و مشاوران نخبه کشور، مشکلات روز و همچنین مشکلات فرا راه این حوزه از اقتصاد کشور را تجمیع، بررسی و دسته بندی نموده اند.

هیئت مدیره انجمن در پی این بررسی های به عمل آمده و طبق دسته بندی صورت گرفته، با مراجع ذیربط و تصمیم گیر، نشست های تخصصی جهت دستیابی به دستورالعمل های اجرایی و تسهیل کننده روند انجام فعالیت های اقتصادی برگزار می نماید.

عصر دیروز دوشنبه ۲۶ آذرماه، هیئت مدیره انجمن نشستی با مدیر کل فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو و با حضور کارشناسان آن سازمان برگزار نمود.

محمد فراهانی رئیس هیئت مدیره انجمن ضمن سپاس از همکاری دکتر مفید مدیر کل فرآورده های غذایی، آشامیدنی و مجموعه همکاران ایشان، وضعیت نابسامان موجود در کمبود مواد اولیه به دلیل مشکلات حال حاضر از جمله وجود سقف و سهمیه بندی های نامتعارف و همچنین نیاز بسیار جدی کارخانجات تولیدی داخل به مواد اولیه را شرح داد. وی ضمن ابراز نگرانی از فضای ایجاد شده در این حوزه از اقتصاد کشور به توصیف رسوخ کالاهای غیر مجاز از مبادی قاچاق کالا به بازار و در نهایت آسیب جدی به زنجیره مصرف کننده پرداخت.

فراهانی در پایان سخنان خود با اشاره به حضور نماینده انجمن در پیش کمیته های فنی آن سازمان در گذشته، خواستار برگزاری مجدد جلسات پیش کمیته با حضور نماینده انجمن با هدف دفاع از حقوق و مسائل مربوطه این قشر از فعالین اقتصادی با رویکرد مشورتی جهت حصول تصمیمات سالم شد.

دکتر مفید مدیر کل فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو پس از خوشامد و ابراز خرسندی از حضور نمایندگان انجمن واردکنندگان موادغذایی و آشامیدنی، با تأئید سخنان رئیس هیئت مدیره انجمن افزود: طبق گزارشات واصله از دیگر تشکل ها و همکاران، همچون گزارشات مستند و تخصصی انجمن، موارد بیان شده را با وزارت صمت و مسئولان ذیربط طرح خواهند نمود و تمام قوای خود و مجموعه را جهت حل مشکلات به کار خواهد بست.

مفید در ادامه مقرر کرد از این پس جلسات پیش کمیته هر دو هفته یکبار با حضور نماینده انجمن به عنوان قانونمند ترین تشکل در حوزه واردات و تأمین مواد اولیه غذا و آشامیدنی برگزار گردد.

فائزه زارع عضو هیئت مدیره انجمن به توضیح مشکلات مربوط به IRC در خصوص صدور، تمدید آن و همچنین کوتاه بودن عمر اعتبار IRC های صادر شده پرداخت. وی ضمن اعلام مشکلات مسئولین فنی در مواجهه با کارشناسان سازمان به دلیل عدم دریافت پاسخ، درخواست نمود برای مسائل مشخص کارشناس مشخص معرفی گردد. زارع با اشاره به تأخیر های بسیار طولانی در روند تأیید بهداشت که از طریق استعلام وزارت صمت از سازمان غذا و دارو صورت می گیرد، افزود: این مشکلات به گونه ای هستند که چرخه ی واردات مواد اولیه را بسیار مشکل می سازند و همچنین مغایرت نظر کارشناسان سازمان در این فرآیند افزون بر قواعد مخل می باشد. این عضو هیئت مدیره با شرح مبسوط معضلات مربوط به IRC که از دیگر موضوعات مخل فعالیت می باشد خواستار افزایش مدت اعتبار IRCها شد.

کورش بهپور از دیگر اعضای هیئت مدیره انجمن با تأکید بر سخنان زارع، اضافه کرد: در بخش IRC گاهی پس صدور و تمدید آن، تأیید IRC معلق می شود و این اتفاق مشکلی بر مسائل فوق می افزاید.

نسترن محمدی رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو، در پاسخ به موضوع مطرح شده گفت: پرونده های مربوطه طبق روند مدون و استانداردهای مورد قبول بین المللی و معتبر با ذکر رفرنس ها بررسی می شوند و افزود انجمن جهت حل این مشکل، مصادیق را برای رصد و بررسی مشکلات مربوط به IRC به این دفتر ارائه نماید.

سعید رضائی سرپرست اداره امور سامانه ها و ضوابط فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پاسخ به مشکل تأخیر در انجام تیک بهداشت از سوی سازمان غذا و دارو بیان کرد: ما در سازمان غذا و دارو بانک اطلاعاتی را تشکیل داده ایم که برای سهول روند واردات در اختیار وزارت صمت و سامانه ثبتارش قرار گرفته است و تیک مورد بحث در صورت تغییر وضعیت ثبت شده در سامانه مذکور نیاز به تیک مجدد خواهد داشت و این امر جهت تسریع روند واردات صورت گرفته است.

احمدرضا فرشچیان نائب رئیس هیئت مدیره انجمن سخنان خود را با وضعیت حاصله از تحریم ها آغاز کرد. فرشچیان به شرح مشکلات گواهی بهداشت در مقاصد ثانویه، لگالایز شدن، گواهی های مبدأ و مقصد و عدم انجام اینگونه مسائل به علت وجود تحریم ها پرداخت.

امیرعباس ولی عضو هیئت مدیره انجمن نیز در ادامه سخنان فرشچیان به یافتن راه حل برای پیشگیری از بروز مشکلات جدید، به دلیل تحریم ها تأکید کرد. وی افزود به علت وجود الزامات قانونی، باید تلاش کنیم راه حل های قانونی برای جلوگیری از بروز مشکلات بیشتر و رسیدن به راه حل های اجرایی برای مشکلات حاضر بیابیم. این عضو هیئت مدیره لزوم منطقی نمودن سطح انتظارات از یک فعال اقتصاد ایرانی را با توجه به وجود محدودیت های حاصل از تحریم ها خاطر نشان کرد.

دکتر مفید ضمن تشکر از دیدگاه توسعه ای انجمن در فرا روی اقتصاد کشور و دغدغه انجمن برای حل مسائل پیش رو از نمایندگان این تشکل فعال خواست این مبحث را به صورت کامل شرح داده و جهت حل آن راه حل پیشنهادی خود را به آن مدیر کل ارائه نماید.

مناقبی از دیگر اعضای هیئت مدیره انجمن، به تشریح جایگاه قانونی، مسئولیت ها و اختیارات مسئولین فنی در شرکت های عضو انجمن و به صورت کلی تر در شرکت های هم تراز پرداخت. وی با بیان وضعیت قانونی مسئولین فنی خواستار ایجاد توازن بین مسئولیت و اختیارات آنان شد.

دکتر مفید نیز با بیان وجهات قانونی مسئولین فنی شرکت ها بر لزوم نظارت سازمان های بازرسی بر عملکرد ایشان با تکیه بر شرایط کیفی تأکید نمود.

خانم دکتر رحمانی مشاور مدیر کل سازمان غذا و دارو در خصوص مسئولیت و اختیارات شرکتها و مسئولین فنی، اجرائی شدن رتبه بندی شرکت ها و مسئولین فنی را طرح نمود. ایشان این امر را بستری برای ارتقاء، اعتماد سازی و گسترش مسئولیت ها و اختیارات کارخانجات، بازرگانان و مسئولین فنی آنها معرفی نمود.

سارنگ اتحادی عضو هیئت مدیره انجمن ضمن سپاس از توجه دکتر مفید به عنوان عالی ترین مقام سازمان غذا و دارو به مشکلات اصناف به شرح مشکلات موجود در سیستم پرداخت. وی با بیان معضل زمان بر بودن صدور و تمدید GMP ها، افزود: این اختلال و طولانی شدن پروسه ورود کالا، امکانات موجود در زمان اقدام برای نهایی کردن واردات مواد اولیه را از شرکت ها سلب می نماید. همچنین کارشناسان سازمان در خصوص مسائل مربوط یه ثبت منبع اطلاعات کافی در اختیار قرار نمی دهند و به بخشنامه ها و قوانین داخلی ارجاع می دهند که به اطلاع عام نرسیده است.

اتحادی افزود در اواسط پروسه واردات، فعالان اقتصادی با تغییر شرایط و ورود بخشنامه های جدید روبه رو می شوند که این اتفاق، خللی جدی در اعتبار شخصیت حرفه ای ایرانیان در خارج از کشور ایجاد میکند. او همچنین اضافه کرد: استانداردهای مختلف و بسیار زیادی در کشور های مبداء وجود دارد که به دلیل محدودیت در استانداردهای ایران، واردکنندگان با مشکلات و سدهای زیادی مواجه می شوند.

وی در ادامه گفت: صدور گواهی ثبت منبع از زمان رأی کمیته، تاریخ اعتبار زده می شود در صورتیکه از زمان رأی، دو تا سه ماه طول می کشد تا گواهی صادر شود و متأسفانه در این مدت، کدهای IRC نیز صادر و یا تمدید نمی شوند و تمامی این امور موجب تضییع زمان اعتبار گواهی و عدم استفاده مفید از زمان اعتبار گواهی می گردد.

اتحادی درخصوص صدور مجوز واردات به محصولات جدیدی که دارای تکنولوژی جدید و یا دانش جدید و یا کیفیت بهتر نسبت به محصولات موجود در بازار هستند، درخواست کرد تمهیداتی اندیشیده شود تا نوآوری و رقابت در محصولات تولید ایران بیشتر شود چراکه استانداردها و ضوابط موجود، نوآوری و بهبود کیفیت را محدود کرده است.

دکتر مفید ضمن ابراز خرسندی از نگاه دقیق نمایندگان انجمن به مسائل، تاکید کرد این دفتر کل برای تصحیح سیستم کاری خود به نگاه نقادانه و تخصصی این چنینی نیاز دارد. ایشان در ادامه جهت رفع مشکل طرح شده مقرر کرد: تاریخ اعتبار گواهی های ثبت منبع از تاریخ ابلاغ رأی، مد نظر قرار گرفته و اعلام شود.

مفید پس از بحث و تبادل نظر با حاضرین و دریافت نظرات مشاورین خود پیشنهاد ارزیابی، بررسی و شناسایی شرکت های خوشنام، معتبر و با سابقه را با تکیه بر تعاریف و شاخص های بین المللی جهت صدور گواهی ها با اعتبار سالیانه بر حسب کسب رتبه برای هر شرکت را ارائه کرد.

وی در ادامه از ارائه مشورت های انجمن در راستای حل مشکلات درون سیستمی و گام های کارآمد در تسهیل شرایط و رفع مقررات زائد قدردانی کرد.

مدیر کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پاسخ به موضوع طرح شده در خصوص فراوانی استانداردها در دیگر کشورها و محدودیت در ایران تشکیل کمیته نوآوری را طرح نمود. وی افزود این کمیته در سازمان تشکیل شده تا برای سازمان ها و شرکتهایی که نوآوری دارند، موضوعات خود را به این کمیته ارائه کنند و پس از بررسی در این کمیته مجوز موقت طبق دستورالعمل دریافت نمایند و سپس در بخش استاندارد ورود نموه و از همین مجرا در استانداردهای موجود توسعه صورت گیرد.

در همین خصوص بهپور عضو هیئت مدیره انجمن به ورود تکنولوژی های جدید اشاره کرد و افزود کمیته نوآوری محل خوبی برای ورود و راه اندازی موضوعات خلاقانه و جدید می باشد.

در پایان مقرر شد جلسات فیمابین انجمن و مدیر کل فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو و هر دو ماه یکبار برگزار گردد.

شایان ذکر است این نشست که بیش از دو ساعت به طول انجامید از اثر بخش ترین نشست های تخصصی انجمن در راستای حل مشکلات اعضاء بوده است.

ارسال پاسخ

Please Enter Your Email

برای ارسال آخرین خبرهای سایت لطفا ایمیل خود را وارد کنید