مطالبات انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی از سازمان غذا و دارو

مطالبات انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی از سازمان غذا و دارو 700 260 poweruser

مطالبات انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی از سازمان غذا و دارو

مطالبات انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی از سازمان غذا و دارو

هیئت مدیره انجمن جلسه ای با محوریت بررسی مصادیق و مستندات تجمیع شده از مشکلات اعضا با دکتر عزیزی، مدیر کل اداره فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو و با حضور دکتر میرزاپور مشاور رئیس سازمان غذا و دارو و مهندس رضایی رییس اداره ضوابط و سامانه های اداره کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو برگزار نمود.

صنعت غذا به دلیل معضلاتی از قبیل قیمت تمام شده بالای برخی مواد اولیه، سیاستگزاری‌های تعرفه‌ای نامناسب، بخشنامه‌های خلق‌الساعه، مباحث پرشمار ترخیص کالا، گمرک و… با تمام ظرفیت‌اش فعالیت نمی‌کند، این صنعت قابلیت آن را دارد که ارزآوری بسیار بیشتر از میزان فعلی را برای کشور داشته باشد.

اگر به دلایل مختلف نظیر کمبود سرمایه در گردش و سود بالای تسهیلات بانکی در کشور، نبود متولی مشخص، نداشتن حمایت تعرفه‌ای، مالیاتی و حتی گمرکی با توجه به فسادپذیر بودن مواد اولیه این صنعت و… در اکثر زیربخش‌ها صنعت غذا ناگزیر به فعالیت با ۵۰ درصد ظرفیت نبود، با بهره‌ورشدن سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته و ظرفیت‌های تولید ایجاد شده در صنعت غذای کشور می‌توانستیم ارزآوری، اشتغال و توسعه پایدار افزون‌تری را در اقتصاد کشور شاهد باشیم.

با وجود همه این کاستی‌ها باز هم صنایع غذایی در تولید ناخالص داخلی و صادرات نقش مؤثری را ایفا می‌کند و بعد از نفت و صنایع پتروشیمی پیشتاز در تولید ناخالص داخلی به‌شمار می‌رود که این موقعیت منحصر به فرد شایسته نگاه ویژه‌تر متولیان و سیاستگزاران کشور می‌باشد.

در همین راستا هیئت مدیره انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی جهت تسهیل و رفع مشکلات موجود و شرایط نابسامان که فعالان این صنعت هر روزه با پیچیدگی و چالش های جدیدی در آن مواجه هستند، اقداماتی را بصورت مستمر از جمله برگزاری جلسات تخصصی با اعضای خود، مراجع ذیربط و تصمیم گیر، نشست های تخصصی و کارشناسی جهت دستیابی به دستورالعمل های اجرایی و تسهیل کننده روند انجام فعالیت صورت می دهد.

صبح روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه، هیئت مدیره انجمن جلسه ای با محوریت بررسی مصادیق و مستندات تجمیع شده از مشکلات اعضا با دکتر عزیزی، مدیر کل اداره فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو و با حضور دکتر میرزاپور مشاور رئیس سازمان غذا و دارو و مهندس رضایی رییس اداره ضوابط و سامانه های اداره کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو برگزار نمود.

در این نشست که بیش از دو ساعت به طول انجامید، تمام موارد در دسته بندی های مشخص شده از معضلات شامل صدور و تمدید IRC ، صدور و تمدید GMP ، بازدید و همچنین مشکلات سامانه TTAC و تمامی زیرشاخه های موضوعات در راستای حل مشکلات اعضاء طرح و بررسی شد.

از سال گذشته با تلاش انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی افزایش اعتبار مدت زمان IRC ها برای منابع ثبت شده، به یک سال و از منابع ثبت نشده به شش ماه و مدت زمان اعتبار پروانه بهداشتی ورود به ۱۸ ماه افزایش یافته بود.

اما از آنجا که از نیمه دوم سال ۹۸ ثبت منبع برای تمامی کالاها اجباری شد، در این جلسه درخواست شد اعتبار IRC صادره به صورت نامحدود ثبت شود و تنها در صورت نیاز و ضرورت و بنا بر تشخیص اداره کل نظارت بر مواد غدایی کد های IRC مشکل ساز ابطال گردد.

نمایندگان انجمن در پروسه ثبت منبع (ارزیابی منبع و محصول) جهت تسریع و تسهیل شرایط، خواستار تقلیل موارد چک لیست و حذف بازدید شدند و راهکار عملیاتی خود را اینچنین ارائه نمودند: برای شرکت های تولیدکننده مواد اولیه که دارای گواهی های حداقلی همچون (BRC, ISO, HACCP) و غیره که مورد قبول سازمان غذا و  دارو می باشند، پروسه بازدید از طرف سازمان و یا از طرف شرکت های بازرسی برای صدور یا تمدید حذف گردد و تنها ارائه گواهینامه های معتبر تضمین کیفیت که صحت و اعتبار آنها نیز از سوی اداره کل محترم قابل اعتبارسنجی است، در فرآیند اخذ پروانه بهداشتی ورود مورد نظر قرار گیرد.

پیام رهبر انقلاب به‌مناسبت آغاز به کار مجلس یازدهم
مطالب مشابه

تغییر تفکر استراتژیک در سازمان

در ادامه این نشست، مسئولین حاضر در جلسه ابتدا ضمن قدردانی از تعاملات مؤثر فیمابین انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی با سازمان متبوع، از اعضای هیئت مدیره انجمن خواستار دریافت مشاوره های فنی، تخصصی و تجربی برای حل و برون رفت از مشکلات شدند.

عزیزی، مدیر کل اداره فرآورده های غذایی و آشامیدنی در سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به نشست های پیشین با انجمن در خصوص چابک سازی سازمان و پیشروی به حاکم شدن رویه های بین المللی در سازمان غذا و دارو عنوان کرد: سازمان غذا و دارو در نقطه عطف خود پس از سالیان متمادی به سر می برد. استراتژی و ایدئولوژی سازمان که شروع آن در اداره کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی می‌باشد، در حال تغییر بنیادین از جایگاه مداخله در امور به جایگاه نظارتی است که این امر مستلزم هماهنگی و تعاملات بیشتر بین سازمان با انجمن و دیگر تشکل های مربوطه است.

وی افزود: اداره کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی از اواخر سال گذشته پس از نشست مشترک انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی با دکتر شانه ساز، ریاست سازمان غذا و دارو طرح سیستماتیک و عملیاتی برون سپاری مسئولیت به شرکت ها، کاهش مکاتبات فیمابین، افزایش کارآمدی سیستم های موجود و… با هدف تسهیل و تسریع امور مربوطه را کلید زد و در این زمان پس از گذشت ۴ ماه در حال اجرای پایلوت و رفع نواقص سیستم های طراحی شده هستیم.

عزیزی خاطر نشان کرد تمام موارد مورد مذاکره و تبادل نظرات مستمر با انجمن، در این طرح از جمله تسریع و تسهیل در صدور و تمدید IRC، کاهش حضور و مکاتبات شرکت ها برای امور مربوط به GMP و… (که به زودی رونمایی می شود) لحاظ گردیده است.

رضایی، رییس اداره ضوابط و سامانه های اداره کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در ادامه مباحث با تأکید بر نیاز به همکاری انجمن در موفقیت طرح گسترده مذکور افزود: در این طرح فرآیند ارزیابی منبع و محصول اصلاح شده است و بازدید از کارخانجات مبدا تنها در صورت نیاز برای محصولات پر خطر و حساس مانند ژلاتین صورت خواهد گرفت. همچنین با تکیه بر تغییر تفکر استراتژیک در سازمان، هدف نهایی کاهش مدارک درخواستی سازمان و افزایش مسئولیت پذیری در شرکت های واردکننده می باشد.

وی در ادامه تشریح این طرح گفت: نقطه عطف طرح، صدور IRC توسط مسئولین فنی خواهد بود و سازمان نظارت بر فرایندها و صحت عملکرد شرکت های واردکننده را بعهده دارد که این امر سبب چالاکی سازمان و تسریع دریافت مجوزهای مورد نیاز شرکتها خواهد بود.

عزیزی ضمن تائید سخنان رضایی اشاره کرد: در فرایند ثبت منبع (ارزیابی منبع و محصول) لزوم بازدید تنها برای محصولات با حساسیت بالا خواهد بود و از این پس طبق پیشنهاد انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی چهار پارامتر از جمله نوع کشور و سطح نظارتی آن، محصول و حساسیت آن، در نظر گرفتن اعتبار برند و گرید های برتر دنیا و همچنین اعتبار گواهینامه ها از جمله BRC, ISO, HACCP و… مورد توجه می باشند و در صورت دارا بودن این پارامترها نیاز به بازدید از فرایند ثبت منبع حذف خواهد شد.

در پایان دکتر میرزاپور، مشاور رئیس سازمان غذا و دارو ضمن ابراز خرسندی از همکاری انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی که با تخصص و تجربه مشاوره های کارآمد در اختیار سازمان غذا و دارو می گذارد، بر تغییر دیدگاه سازمان تاکید ورزید و از هیئت مدیره انجمن خواستار برگزاری جلسات مستمر برای حصول به نتایج مثمر ثمر شد.

شایان توجه است IRC ها با توجه به مدت اعتبار مدارک ارائه شده، می تواند اعتبار سه ساله دریافت نماید.

ارسال پاسخ

Please Enter Your Email

    برای ارسال آخرین خبرهای سایت لطفا ایمیل خود را وارد کنید