همایش روز جهانی غذا برگزار شد

همایش روز جهانی غذا برگزار شد

همایش روز جهانی غذا برگزار شد 700 260

همایش روز جهانی غذا عصر روز شنبه ۱۱ آبانماه ۱۳۹۸ با حضور رئیس سازمان غذا و داروی ایران، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای ایران، مدیر کل دفتر فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو، مدیر کل صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی و نمایندگان سازمان جهانی بهداشت و فائو در انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی برگزار شد.

همایش روز جهانی غذا برگزار شد

افراط و تفریط در محصولات تراریخته

همایش روز جهانی غذا برگزار شددکتر محمدرضا شانه ساز در روز جهانی غذا که به میزبانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور برگزار شد، با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین شاخص‌های سلامت بحث غذا و تغذیه است و هیچ عقل سلیمی منکر این موضوع نیست، گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی اصلی حوزه سلامت تولیت تامین غذای سالم را از بعد کیفی بر عهده دارد اگرچه وزارت بهداشت قطعاً به تنهایی نمی‌تواند این رسالت سنگین را به دوش بکِشد.

وی با اشاره به افزایش چشمگیر امید به زندگی در ایران در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی، گفت: علیرغم همه تبلیغات سوئی که دشمنان علیه کشورمان انجام می‌دهند و برخلاف همه سیاه نمایی‌هایی که از طریق رسانه‌های مختلف علیه کشور انجام می‌شود، اما افکار تخصصی و بی طرف اذعان دارند که ایران قدمهای خوبی در حوزه سلامت برداشته که این اقدامات منجر به افزایش بیش از بیست ساله امید به زندگی در کشور شده است. افزایش امید به زندگی در سایه همفکری و هماهنگی بین بخشی اتفاق افتاده است.

رئیس سازمان غذا و دارو در همایش روز جهانی غذا با بیان اینکه امروز به توفیقات مضاعفی در حوزه غذا دست یافته‌ایم، گفت: تعداد فارغ التحصیلان، اساتید و دانشکده‌های ما در حوزه غذا و تغذیه در سال‌های بعد از انقلاب با آنچه که پیش از آن وجود داشت، قابل قیاس نیست. اگر امروز ادعا می‌کنیم که برای تمام صنایع غذایی از وجود مسئولین فنی بهره مند می شویم، به برکت حرکت عظیم آموزشی بوده که در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی اتفاق افتاده است. بنده از همکاران مسئول فنی در صنایع غذایی و سرمایه گذاران این حوزه که در جهت ایجاد استقلال غذایی کشور گام برداشتند، تشکر می‌کنم.

شانه ساز تاکید کرد: امروز حتماً باید روشهای مدیریت مان را در حوزه غذایی تغییر دهیم. پیچیدگی‌ها و تنوعی که در این حوزه ایجاد شده مبین این است که روشهای مدیریت ما هم باید تغییر کند. در حال حاضر تنها از یک سوم تا یک دوم ظرفیت تولیدیمان در صنایع غذایی اشغال شده است یعنی صنایع غذایی ما بین ۵۰ تا ۶۵ درصد ظرفیت خالی دارند که به معنی پرت منابع است، بنابراین اکنون توصیه نمی‌کنیم که شرکتهای تولیدی جدید ایجاد شوند بلکه توصیه ما این است که ظرفیت‌های خالی صنایع را پر کنیم و هزینه‌ها را کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه امروز ۸۰ درصد از محصولات غذایی در کشور تولید می‌شوند و بخش کمی از آنها را وارد می کنیم، گفت:                باید در حوزه صدور پروانه‌ها، روش‌هایمان را تغییر دهیم و این قیف وارونه را برعکس کنیم. ما در حال حاضر در زمان صدور پروانه سختگیریهای شدیدی می کنیم، اما در هنگام ورود محصول به بازار نظارتی روی آن نداریم و این درحالی است که ما باید مدیریتمان را تغییر داده و بازار را پایش کنیم. در حال حاضر عمدتاً بر روی صدور پروانه‌ها متمرکزیم و نظارتهای بعدی به صورت شایسته ای انجام نمی‌گیرد، این در حالی است که باید در حوزه صدور پروانه‌ها برون‌سپاری کرده و شرکت‌هایی را که در این حوزه کار می‌کنند فعال کنیم تا این شرکت‌ها بررسی‌ها و مطالعات را انجام داده و سپس ما پروانه را بر اساس مطالعات آن ها، صادر کنیم، البته ممکن است زیرساختهای قانونی و قضایی لازم را برای نظارت و برخورد در سطح بازار نداشته باشیم، اما باید به تدریج به این حوزه‌ها ورود کنیم و برون سپاری ها را سریع‌تر انجام دهیم.

تغییرات در وزارت صمت شروع شد/احکام جدید رحمانی برای معاونت‌ها
مطالب مشابه

شانه ساز با اشاره به اولویت‌های سازمان غذا و دارو در حوزه غذایی، گفت: یکی از اولویت‌های مهم ما بحث نان است که مورد نظر همه سازمان های ناظر نیز هست و همه عزمشان را برای اصلاح کیفیت نان جزم کرده‌اند. بنابراین باید بحث نانهای حجیم شده و جایگزینی نانهای صنعتی را پیش ببریم. در عین حال یکی دیگر از اولویت‌های مان قطعه بندی گوشت است.

ما باید بدانیم که بر سر ضایعات مرغ و گوشت چه می آید؟ نکته مهم این است که ادعاهایی در این زمینه وجود دارد که می گویند این اقلام و ضایعات در بخش‌های فرآوری شونده مانند سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می گیرند، بنابراین ما باید از تولید این ضایعات جلوگیری کنیم. نباید در انتهای رود خانه جنازه جمع کنیم، بلکه باید کاری کنیم که کسی که شنا بلد نیست نتواند وارد رودخانه شود؛ بنابراین بحث قطعه‌بندی تولیدات پروتئینی و نظارت بیشتر بر روی آنها بسیار مهم است.

وی ادامه داد: موضوع مهم دیگر بحث آموزش عمومی است که بسیار اثرگذار است. حضور ما در آموزش و پرورش و کتب درسی بسیار کمرنگ است، این در حالی است که باید بر روی آموزش نسل های بعدی در حوزه تغذیه متمرکز شویم.

اولویت دیگرمان توجه به محصولات جدیدی است که وارد سبد غذایی مردم می‌شود؛ به عنوان مثال در حوزه ریخته‌ها شاهد نظریه های بسیار افراطی و تفریطی هستیم. برخی موافق استفاده از این محصولات هستند و برخی سلامت آنها را رد می کنند. ما امروز باید برای این سوالات جوابهای مناسبی داشته باشیم. سازمان محیط زیست، سازمان استاندارد و وزارت بهداشت همگی درگیر بحث تراریختهها هستند، اما مردم جواب می‌خواهند باید این موضوعات را بررسی و یک پاسخ درست به مردم دهیم تا نگرانی هایشان بیشتر نشود.

شانه ساز در همایش روز جهانی غذا تاکید کرد: واقعیت این است که در حال حاضر بیرحمانه و برخلاف تمامی قوانین حقوق بشر مورد هجمه دشمنان قرار گرفته‌ایم. هدف دشمنان این است که جلوی دسترسی مردم به کالاهای استراتژیک را بگیرند و آرامش روحی، روانی و جسمی مردم را بر هم بزنند. هدفشان ایجاد اختلال در کشور است و به همین دلیل بحث دارو و تجهیزات پزشکی در حال حاضر بسیار خاص است چرا که دشمنان برنامه‌ریزی کرده‌اند که این اقلام به دست مردم نرسد. آخرین اقدام پلید آنها نامه خزانه داری آمریکا بود که علی رغم این که می گویند در حوزه سلامت تحریمی را انجام نداده‌اند اما مزورانه برخورد کردن و راه‌های باریک تامین دارو و تجهیزات پزشکی را هم هدف قرار دادند.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: تعداد کمی از بانکها با ما کار می‌کنند، اما دشمنان به بهانه نظارت شرایط را بسیار برای این بانک ها دشوار کرده‌اند تا آنها بترسند و با ما کار نکنند. در حال حاضر یکی از مهم‌ترین جبهه‌هایی که در آن با استکبار جهانی می جنگیم تامین کمی و کیفی دارو و تجهیزات پزشکی است. البته خوشبختانه امروز در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی به لطف خدا به استقلال رسیده‌ایم و هیچ دارویی و تجهیزاتی نیست که به آن نیاز داشته باشیم اما نتوانیم آن را تولید کنیم و در عین حال تامین و تدارک دارو وقت زیادی را از ما گرفته و باید انرژی بیشتری صرف کنیم به همین دلیل کمتر در حوزه‌های غذا اظهارنظر می‌کنیم و این به دلیل شرایط خاص کشور است.

ایرانی ها زیاد نمک می خورند

همایش روز جهانی غذا برگزار شدحسین عزیزی مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، در همایش روز جهانی غذا، به تشریح وضعیت تغذیه ایرانی ها پرداخت.

حسین عزیزی در همایش روز جهانی غذا، با اشاره به وضعیت مصرف نمک در کشور، گفت: سرانه مصرف نمک ایرانی ها روزانه به  ۸ تا ۱۰ گرم است که هنوز با میانگین جهانی که  حداکثر ۵ گرم است، فاصله دارد.

هفدهمین نمایشگاه بین المللی شیرینی و شکلات ایران
مطالب مشابه

وی با عنوان این مطلب که در حال حاضر مردم ۲ برابر میزان توصیه شده نمک مصرف می کنند، افزود: باید به مصرف غذاهای کم نمک عادت کنیم.

عزیزی با اشاره به اینکه بیشترین نمک مصرفی ایرانی ها سر سفره غذا است، ادامه داد: باید برای حذف نمکدان از سفره فرهنگ سازی شود.

وی به نمک مصرفی در نان ها و لبنیات اشاره کرد و گفت: در برخی از صنایع مانند نان های صنعتی میزان نمک بیش از ۵۰ درصد، در پنیر ۲۵ درصد و دوغ ۲۰ درصد کاهش یافته است.

عزیزی در ادامه به موضوع سلامت غذا اشاره کرد و افزود: بیماری های ناشی از آب و غذای آلوده هزینه زیادی بر مردم و دولت تحمیل می کند که معمولا گزارش نمی شود و مورد توجه قرار نمی گیرد.

وی در همایش روز جهانی غذا گفت: بهبود ایمنی غذا باید در کل زنجیره غذا، از تولید اولیه تا انبارداری، نقل و انتقال و فرآوری و مصرف در نظر گرفته شود. همچنین سیستم های پایش و اطلاع رسانی به جامعه در خصوص نحوه صحیح خرید و مصرف غذای سالم و ایمن باید تقویت شوند.

عزیزی افزود: با توجه به شعار «رفتار ما آینده ما را می سازد، رژیم غذایی سالم برای دنیای بدون گرسنگی» برنامه های ما با عنوان ملی «اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت»، از طریق استانداردسازی و بهینه سازی فرمولاسیون طرح ریزی گردیده است.

وی گفت: توصیه ما به مردم، کاهش مصرف چربی ها، نمک و قندها و توجه به نشانگرهای تغذیه ای است که بر روی محصولات غذایی حک و درج شده اند.

فرهنگ سازی تغذیه ای حلقه مفقوده کنترل بیماری های غیرواگیردار در کشور

همایش روز جهانی غذا برگزار شددبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران در همایش روز جهانی غذا با اشاره به مشارکت بالای صنایع غذایی ایران در برنامه کاهش مصرف نمک، شکر و چربی در محصولات صنایع غذایی، کاهش مصرف آنها توسط مردم را مستلزم تمرکز بر فرهنگ سازی و آشنایی مردم با مخاطرات مصرف بالای مواد غذایی پر نمک، چرب و با قند بالا عنوان کرد.

زرگران با اشاره به گزارش سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد از گرسنگی در جهان خاطرنشان کرد: فائو روند گرسنگی در جهان را صعودی اعلام کرده به طوری که تعداد افراد گرسنه جهان از ۸۱۱ میلیون نفر در سال ۲۰۱۷ به ۸۲۰ میلیون نفر در سال ۲۰۱۸ افزایش یافته است که نشاندهنده لزوم بازنگری در رویکرد مبارزه با فقر غذایی و گرسنگی در جهان است.

وی در ادامه با اشاره به آمار ۶۷۰ میلیون نفری سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد از تعداد افراد بالغ چاق در جهان تصریح کرد: ترکیبی از رژیم های غذایی ناسالم و بی تحرکی نرخ ابتلا به چاقی در جهان را نه تنها در کشورهای توسعه یافته بلکه در کشورهای کم درآمد نیز افزایش داده است به طوری که چاقی و گرسنگی توامان در این کشورها به چشم می خورد.

زرگران در همایش روز جهانی غذا با تاکید بر مشارکت بالای صنایع غذایی ایران با برنامه کاهش میزان نمک، شکر و چربی در فرآورده های غذایی، کاهش اسید چرب ترانس مارگارین سفره از ۱۰ به ۲ درصد، کاهش میزان نمک در رب گوجه فرنگی از ۲ به ۱٫۵ درصد و کاهش ۱۰ درصدی قند نوشابه های گازدار را از نمونه های اجرای این برنامه در صنایع غذایی ایران برشمرد.

وی همچنین با بیان اینکه صنایع غذایی ایران در ارتباط با استفاده از برچسب نشانگرهای رنگی تغذیه ای در محصولات تولیدی بیشترین همراهی را با سیاستگذاران بخش سلامت کشور داشته است، استفاده از ریزمغذی ها چون ویتامین های آ و دی، روی، آهن و اسید فولینک در محصولات صنایع غذایی را از اقدامات صنایع غذایی ایران در راستای ارتقای سطح سلامت جامعه اعلام کرد.

قیمت کالا و خدمات در بازار، راه پایان مداخله قیمتی
مطالب مشابه

وی با بیان اینکه صنعت غذای ایران علاوه بر اجرای دستورالعمل ها، فراتر از آیین نامه های نظارتی عمل کرده است، اظهار کرد: تولیدات صنعت غذای ایران امروز مایه افتخار هستند و به کشورهای مختلف جهان صادر می شوند.

زرگران کاهش مصرف قند، نمک و چربی در کشور را نیازمند تمرکز بر فرهنگ سازی و آشنایی مردم با مخاطرات مصرف بالای آنها دانست و تاکید کرد: با وجود اجرای سیاست کاهش میزان نمک، شکر و چربی در محصولات صنایع غذایی ایران همچنان شاهد مصرف بالای این محصولات در سفره های ایرانی هستیم، در حالی که در کشورهایی که در اجرای طرح کاهش مصرف نمک، چربی و شکر موفق عمل کرده اند این طرح به صورت بلندمدت اجرا میشود و از دوران مدرسه به نحوی آموزش داده میشود که نیازی به نمکدان در سفره نیست.

وی در ادامه با اشاره به اینکه بیش از ۱۳۹۰۰ واحد صنایع غذایی از سازمان غذا و داروی ایران مجوز دریافت کرده اند و بیشترین نظارت بر آنها وجود دارد، عملکرد این واحدها را باعث افتخار و سربلندی توصیف و تاکید کرد: مخاطرات غذایی کشور ما متفاوت از کشورهای پیشرفت است، با وجود افزایش چشمگیر تولید محصولات کشاورزی در کشور باید تمرکز بیشتری بر ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی صورت گیرد، چراکه عمده پایش ها بر محصولات تولیدی صنعت غذا متمرکز شده است در حالی که تولید غذا از مزرعه تا سفره مراحل متعددی را طی می کند.

زرگران در همایش روز جهانی غذا تاکید کرد: نمی توانیم محصولات صنایع غذایی ایران را مشمول مالیات کنیم در حالی که بر محصولات غذایی تولید شده در اصناف و تولیدات زیرپله ای نظارتی صورت نمی گیرد که در نهایت سبب سوق پیدا کردن مصرف کنندگان به سمت محصولات این واحدها خواهد شد.

همچنین در در همایش روز جهانی غذا از تمبر شرکت پست جمهوری اسلامی مربوط به سازمان غذا و دارو رونمایی شد

شایان ذکر است این بخش از مراسم همایش روز جهانی غذا به صورت ویدئو در شبکه های اطلاع رسانی انجمن منتشر شد

 

 

ارسال پاسخ

Please Enter Your Email

    برای ارسال آخرین خبرهای سایت لطفا ایمیل خود را وارد کنید