توسعه رقابت‌پذیری صنایع غذایی با تسهیل ورود و تأمین مواد اولیه با کیفیت

توسعه رقابت‌پذیری صنایع غذایی با تسهیل ورود و تأمین مواد اولیه با کیفیت

توسعه رقابت‌پذیری صنایع غذایی با تسهیل ورود و تأمین مواد اولیه با کیفیت 700 260

در نشست هیئت مدیره انجمن واردکنندگان موادغذایی و آشامیدنی با رئیس سازمان غذا و دارو مطرح شد

توسعه رقابت‌پذیری صنایع غذایی با تسهیل ورود و تأمین مواد اولیه با کیفیت

تولید در اقتصاد ایران به شدت به واردات کالاهای واسطه‌ای و مواد اولیه وابسته است. یکی از مهم‌ترین عواملی را که می‌تواند زمینه توسعه رقابت‌پذیری صنایع غذایی در ایران را فراهم کند، دسترسی به مواد اولیه باکیفیت و قیمت مناسب می باشد. این در حالی است که مشکلات اخیر کشور به گونه‌ای بوده اند که واحدهای تولیدی داخل در تأمین مواد اولیه خود با مشکل جدی مواجه شده‌اند و با ادامه این روند شاهد افزایش هزینه تولید و در نتیجه از بین رفتن توان رقابت پذیری صنعت غذا در بازارهای بین المللی و همچنین افزایش قیمت تمام شده محصولات برای مصارف داخل کشور خواهیم بود. در همین راستا هیئت مدیره انجمن واردکنندگان موادغذایی و آشامیدنی جهت رفع مشکلات روزافزون در روند فعالیت، پس از برگزاری جلسات تخصصی با اعضای خود و گردآوری تمام موارد ارسالی از ایشان و دریافت نظرات متخصیصن و مشاوران، مشکلات این حوزه از اقتصاد کشور را تجمیع، بررسی و دسته بندی نمود و نشست های تخصصی جهت دستیابی به دستورالعمل های اجرایی و تسهیل کننده ورود و تأمین مواد اولیه صنعت غذا و آشامیدنی برگزار کرده است.

عصر روز گذشته، دوشنبه ۹ دی ماه، هیئت مدیره انجمن نشستی با دکتر شانه ساز، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان غذا و دارو برگزار نمود.

در این نشست که محور گفتگو ها در حوزه مشکلات اخیر از جمله پیچیده تر شدن فرآیند دریافت و یا تمدید پروانه بهداشتی ورود (GMP) و IRC و از طرفی هزینه های اعلامی برای موارد مذکور بود؛ نمایندگان اعضای انجمن وارد کنندگان مواد غذائی و آشامیدنی به تشریح مسائل پرداختند و راهکارهای پیشنهادی خود را اعلام کردند.

در این نشست به طولانی بودن فرآیند ثبت منبع شرکت های تولید کننده مواد اولیه غذایی و همچنین هزینه های هنگفت مرتبط با آن که در نهایت منجر به گرانی محصولات در بازارداخل و کاهش توان رقابت در بازارهای خارجی و حتا افزایش قیمت اقلام غذایی تولید داخل می گردد، پرداخته شد.

ایشان با تأکید بر وجود مدارک کنترل کیفیت و آزمایشات کنترل کیفیت بر روی مواد اولیه وارداتی در بدو ورود به کشور توسط آزمایشگاه های مورد تأیید سازمان و همچنین در کارخانجات تولید کننده مواد غذایی و نیز حضور مسئولین فنی واجد صلاحیت در شرکت های واردکننده و تولیدکننده موادغذایی، درخواست خود را مبنی برعدم تعمیم ثبت منبع به همه گروه های کالایی بیان کردند و خواستار بازنگری شیوه موجود و حذف بازدید و ممیزی مجدد توسط شرکت های بازرسی کننده داخلی در فرآیند دریافت و یا تمدید پروانه بهداشتی ورود شدند.

از دیگر مباحث طرح شده در این نشست، رویه جدید اعلام شده از سوی سازمان غذا و دارو برای ثبت اقلام مواد اولیه و اخذ کد IRC بود.

از آنجا که این رویه باعث افزایش هزینه بسیار چشمگیر در قیمت تمام شده واحدهای تولیدی و از دیگر سو باعث از بین رفتن توان رقابت در بازارهای جهانی در بخش صادرات خواهد بود، نمایندگان اعضا خواستار ثبت کالا مانند گذشته برای هر گروه کالایی شدند.

در ادامه مسائل طرح شده، هیئت مدیره انجمن در حوزه مشکلات موجود در صدور و تمدید کدهای IRC، ضمن تشریح معضلات فعالان این حوزه، از رئیس سازمان غذا و دارو درخواست کردند تمهیداتی در نظر گرفته شود تا کدهای IRC صادره دائمی شوند و تنها بنا بر ضرورت و تشخیص اداره کل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی، کدهای IRC مشکل ساز، باطل و ملغی گردند.

شانه ساز، رئیس سازمان غذا با تأکید بر لزوم استفاده از دانش و تجربه بخش خصوصی کشور، انجمن واردکنندگان موادغذایی و آشامیدنی را بازوی مشورتی و متخصص سازمان غذا و دارو دانست و خواهان تعاملات بیشتر و مؤثر فیمابین شد.

وی پس از استماع تمامی موارد طرح شده، ضمن ایراز خرسندی از تعامل سازنده فیمابین و همچنین تأئید مسائل مطروحه، دستور بررسی، بازنگری، طراحی و اِعمال الگوهای جدید در راستای تسهیل ورود و تأمین مواد اولیه با کیفیت برای صنعت غذا صادر نمود.

رئیس سازمان غذا در پایان این نشست، برای دستیابی به راهکارهای عملیاتی در راستای بررسی مسائل، طرح و اجرای الگوهای کارساز برای رفع موانع موجود، مقرر نمود جلسه ای مشترک با حضور مدیرکل اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی و مدیر کل آزمایشگاه ها برگزار شود.

 

ارسال پاسخ

Please Enter Your Email

    برای ارسال آخرین خبرهای سایت لطفا ایمیل خود را وارد کنید