بی شک صنایع غذایی مهمترین صنایع فعال در تمامی جهان هستند؛ چراکه صنعت غذا با تغذیه مردم در ارتباط است و اهمیت تغذیه در حفظ سلامتی بر همگان مشخص است! با توجه به اهمیت صنایع غذایی در سلامت انسانها، محققین و متخصصین این حوزه دائماً در تلاشند تا بتوانند با تولید تجهیزات لازم و همچنین انجام آزمایشهای گوناگون حجم و کیفیت مواد غذایی تولیدی را افزایش دهند. به همین دلیل اکثر کارخانهجات و شرکتهای فعال در صنعت غذا هرساله در نمایشگاههای داخلی و بینالمللی گرد هم میآیند تا تجربیات و دستاوردهای خود را با یکدیگر در میان بگذارند و علاوهبر کمک به ارتقاء دانش دیگران، باعث کارآفرینی و ایجاد شغل نیز شوند. یکی از مهمترین نمایشگاههای بینالمللی صنایع غذایی در ایران نمایشگاه آگروفود است که هرساله در تهران برگزار میگردد.
گزارش تصویری
معرفی نمایشگاه بینالمللی آگروفود
نمایشگاه بینالمللی آگروفود یکی از مهمترین نمایشگاههای مربوط به صنایع غذایی است که هرساله در تهران برگزار میشود. این نمایشگاه مربوط به صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشینآلات و صنایع وابسته است که شامل سه بخش تخصصی ایران فود، ایران فودتک و ایران آگرو میباشد. در ادامه هریک از این سه بخش را بهصورت جداگانه معرفی خواهیم کرد.
بخش تخصصی ایران فود
صنایع آشامیدنی، صنایع قند و نیشکر، صنایع آردی و نشاستهای، فرآوردههای روغنی، پخش و توزیع انواع فرآوردههای غذایی، صنایع پروتئینی، صنایع تبدیلی (شامل فرآوری و تولید انواع محصولات منجمد، میوه و سبزی خشک شده، تهیه ترشی و مربا و…) و دیگر صنایع مرتبط در این بخش معرفی میگردند. در واقع بخش تخصصی ایران فود شامل انواع فرآوردههای غذایی میشود.
بخش تخصصی ایران فودتک
ماشینآلات عمومی صنایع غذایی، صنایع سردخانه، صنایع گوشت، صنایع شیر و لبنیات و پنیر، ماشینآلات بستهبندی، توزین و پرکن، ماشینآلات صنایع آردی، صنایع کنسرو و کمپوت و… در بخش تخصصی ایران فودتک معرفی میشوند. در واقع این بخش شامل ماشینآلات و تجهیزاتی است که برای تولید و بستهبندی مواد غذایی بهکار میروند.
بخش تخصصی ایران آگرو
سیستمهای آبیاری و گلخانه، نهادههای کشاورزی، ماشینآلات و تجهیزات کشاورزی و باغبانی، صنایع کشاورزی و… در بخش تخصصی ایران آگرو معرفی میشوند. در واقع این بخش شامل تمامی صنایعی است که در حوزه کشاورزی و آبیاری فعال هستند.
اهداف برگزاری نمایشگاه آگروفود
مهمترین هدف از برگزاری نمایشگاه ایران آگروفود رونق اقتصادی کشور است؛ چراکه به اینصورت میتوان صنایع غذایی فعال در ایران را به بازدیدکنندگان معرفی نمود و میزان صادرات مواد غذایی از جمله صادرات میوه و سبزیجات، فراوردههای گوشتی، فرآوردههای لبنی و… را در سطح بینالمللی افزایش داد. در واقع در نمایشگاه آگروفود که با عمر 27 ساله خود بهعنوان قدیمیترین نمایشگاه صنایع غذایی در ایران شناخته میشود، بیش از 1500 شرکتکننده از ایران و دیگر کشورهای جهان از جمله ترکیه، امارات، چین، آلمان، اتریش، برزیل و… حضور پیدا کردهاند، بنابراین نمایشگاه آگروفود فرصت مناسبی برای صنایع غذایی ایران است تا بتوانند برند خود را در سطح جهانی معرفی کنند. اما به طورکلی میتوان اهداف برگزاری نمایشگاه آگروفود را آشنایی شرکتکنندگان با پیشرفتها و دستاوردهای علمی صنایع غذایی ایران، ایجاد اشتغال، ارتباط مستقیم تولیدکننده و مصرفکننده، ایجاد فضای رقابتی میان تولیدکنندگان، ارتقاء سطح مبادلات تجاری و بهدنبال آن رونق اقتصادی در کشور و… دانست.