شفافیت در بازار و تولید صنایع غذایی با صدور ٦٠ هزار شناسه کالا/ هدفگذاری ۲ میلیارد دلاری صادرات صنعت غذا در سال ۱۴۰۲

عضو هيئت نمايندگان اتاق بازرگاني ايران: حضور طيف هاي مختلف در اتاق دهم باعث هم افزايي بيشتر خواهد شد
28 خرداد 1402
صادرات آبزیان به ۵۸ میلیون دلار رسید
30 خرداد 1402

الزام شناسه گذاری برای کلیه اقلام صنایع غذایی و صدور ۶۰ هزار شناسه کالا در مقایسه با ١٨٥٠ شناسه کالا تا پایان سال ١٣٩٩ منجر به افزایش شفافیت در زنجیره تامین صنعت غذا شده است.

محمد مهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت که به دعوت کانون انجمن های صنایع غذایی در نمایشگاه ایران اگروفود حاضر شده بود ضمن بازدید چند ساعته از این نمایشگاه و دیدار و تبادل نظر با مدیران صنایع مختلف و تشکل های صنایع غذایی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری اقتصاد غذا «فودپرس» ضمن اعلام مطلب فوق افزود: با توجه به ایجاد شفافیت در بازار و تولید صنایع غذایی و الزام شناسه گذاری برای کلیه اقلام صنایع غذایی از مبدا واردات و تولید داخل، در یک سال اخیر این شفافیت منجر به کاهش قاچاق اقلام غذایی شده است.

رشد چشمگیر صادرات مواد غذایی
وی در بخش دیگری از این گفت و گو در خصوص وضعیت صادرات مواد غذایی گفت: صادرات صنعت غذا در سال ۱۴۰۱ به ارزش ۱.۷ میلیارد دلار بود که در مقایسه با ۱.۵ میلیارد دلار سال ۱۴۰۰ رشد ۱۳ درصدی داشته است.
برادران خاطرنشان کرد: هدف صادراتی سال ۱۴۰۲ صنعت غذا ۲ میلیارد دلار در نظر گرفته شده است.

اهمیت صنعت غذا در تامین امینت غذایی

 وی با بیان اینکه صنایع غذایی و آشامیدنی با تولید محصولات غذایی سالم و مغذی به عنوان تأمین کننده نیازهای غذایی کشور نقش به سزایی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعداد واحدهای ثبت شده در زمینه صنایع غذایی و آشامیدنی در کشور ۸۳۰۰ واحد صنعتی با اشتغال ۳۶۱ هزار نفر و با تولید ۴۰ میلیون تن فراورده های غذایی می باشد.
برادران وابستگی کم به مواد اولیه وارداتی، اشتغالزایی بالا، تنوع زیاد محصولات، دسترسی مناسب به بازارهای ملی، منطقه ای و بین المللی، دانش فنی بومی در کشور (نیروی متخصص)، تمرکز بخش قابل توجهی از تقاضای خانواردر این گروه از صنعت، توانمندی کشور درارائه خدمات فنی و مهندسی صنایع غذایی را از مزیت های نسبی صنایع غذایی برشمرد و تصریح کرد: به رغم مردمی کردن یارانه ها و افزایش قیمت مواد اولیه و در نتیجه کاهش تولید در صنایع غذایی با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته از جمله تامین مالی زنجیره ای و پیاده سازی آن در سطح بنگاه های صنایع غذایی و دارویی (۷۰۰ میلیارد تومان با ۲ بارگردش) و تامین مواد اولیه به صورت مدت دار، این امر منجر به کاهش نزولی بودن میزان تولید گردیده به طوری که کاهش تولید ۴۰-۳۰ درصدی به صفر و در برخی اقلام به رشد ۵-۴ درصدی رسید. /فودپرس